Kuvaustyylit - Tapahtumakuvaus

 

Erilaisten tapahtuminen valokuvaaminen on mielenkiintoista puuhaa ja itsekin pidän siitä suuresti! Valitettavasti monista tapahtumista ei saa ottaa valokuvia, ei ainakaan järjestelmäkameroilla.

 

Yksi tavoitteistani valokuvauksen saralla onkin joskus saada lehdistökortti, joka avaisi paremmin mahdollisuuksia tapahtumien valokuvaamiseen ammattimaisemmillakin välineillä.

 

Jos tiedät jonkun tapahtuman johonka tahtoisit päästä valokuvaamaan, kannattaa järjestäjältä tiedustella ajoissa mahdollisuudesta mennä kuvaamaan tapahtumaa. Joskus saattaa onnistaa ja sitten pääset ottamaan tapahtumasta digipokkaria paremmalla välineellä kuvia.

 

Tietysti jos sinulla on mahdollisuus päästä töihin tai harjoittelemaan johonkin lehteen niin sekin helpottaa pääsemistä kuvaamaan erilaisia tapahtumia. Kuvattavia tapahtumia maailmassa riittää. Joka päivä jossain julkistetaan uusia asioita, on paljon urheilutapahtumia, konsertteja, näyttelyitä ja niin edelleen.

 

Zombie Walk Hämeenlinna. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Tapahtumakuvauksen mahdollisuudet

Oikeastaan tapahtumassa kuin tapahtumassa on mahdollista ottaa hyvinkin erilaisia kuvia. Voit yrittää ottaa kuvia jotka kuvastavat parhaiten tapahtuman tunnelmaa. Kannattaa kuvata tapahtumasta laajoja kuvia sekä poimia mielenkiintoisia yksityiskohtia.

 

Kisatapahtumissa kannattaa kuvata niin voittajia kuin häviäjiä, sekä mahdollisia kannatusjoukkoja niin voittajan kuin häviäjänkin. Sekä tietysti kuvia tulee ottaa myös pitkin kisan kestoa aina alusta loppuun saakka. Sekä mahdollisista kilpalun virkailijoista kannattaa ottaa kuvia kuin myös muista tapahtuman kuvaajista.

 

Konserteissa taas kuvia tulee ottaa laulajan lisäksi muistakin orkesterin jäsenistä. Yksittäis kuvien lisäksi on hyvä ottaa myös ryhmä- ja parikuvia. Lisäksi jos vain on mahdollista ota kuvia myös lavalta niin, että yleisö näkyy muusikkojen takana. Tämä tosin on yleensä harvojen kuvaajien herkkua. Yleensä kuvaus aikaa on muutaman ensimmäisen kappaleen verran ja sitten pitää jo lavan edustalta poistua.

 

Ottamiani valokuvia eri tapahtumista

Rajoituksista huolimatta olen onnistunut ottamaan paljon kuvia eri tapahtumista. Osan kuvista olen ottanut järjestelmäkameroillani ja osan sitten digipokkareilla.

 

Listan tapahtumista joista olen muun muassa ottanut valokuvia löydät seuraavan linkin takaa http://www.valonkuvaaja.com/valokuvaus/valokuvausreissut/tapahtumakuvaus/valonkuvaajan-blogissa-julkaistut. Kuvaamiani tapahtumia on enemmän, mutta en ole niistä kaikista ehtinyt omaa julkaisua tekemään.

 

Ahveniston juhannus. Valokuvaaja: Markus Kauppinen