Valokuvaus

Markus Kauppinen - Pentax valokuvaajaValokuvaus osiossa voit tutustua paremmin valokuvausharrastukseeni, joka muuttui vuoden 2007 syksyllä vakavammaksi hankittuani ensimmäisen järjestelmäkamerani: Pentax K100D. Kamerarungon mukana tuli myös Pentaxin 18-55mm objektiivi.

 

Syy siihen miksi valitsin kaikista merkeistä juuri Pentaxin oli monen sattuman summa, kuten asiat tuppaavat monesti olemaan.

 

Lyhykäisyydessään oli tarve uudelle kameralla ja sitten tuli vastaan nopeasti hyvä mahdollisuus hankkia kyseinen kamera verkkohuutokaupasta. Huutokauppa ei kauaa ollut avoinna, joten ratkaisu piti tehdä nopeasti.

 

Olin ennen hankintatilannetta kartoittanut eri merkkien vaihtoehtoja ja Pentaxin kyseinen kameramalli oli omassa harrastajakuvaajan sarjassaan kerännyt kiitosta. Joitain kansainvälisiä palkintojakin tuo Pentax K100D voitti, kuten vuoden paras aloittelijan järjestelmäkamera. Joten ei valintani asiantuntijoidenkaan mielestä ainakaan se huonoin ollut.

 

Pentaxin valintaa vaikutti myös tietoni siitä, että siinä voi käyttää vanhojakin Pentaxin objektiiveja. Suuri plussa kilpailijoihin verrattuna Pentaxissa on myös se, että kamerarungossa itsessään on kuvanvakain. Joten kaikissa käyttätettävissä objektiiveissa näin ollen on kuvanvakain.

 

Lisäksi Pentaxin kerrottiin kestävän muita kameroita paremmin huonompia sääoloja. Pentaxin rakennetta kerrottiin myös kestäväksi sekä myös hyvin ergonomisesti suunnitelluksi. Nämä lupaukset ilokseni ovat pitäneet hyvin paikkaansa ja siksi ei ole syytä ollut vaihtaa kameraa toiseen merkkiin.

 

Ensiksi HP Photosmart 812

Aikaisemmin olin ottanut digitaalisia valokuvia HP:n Photosmart 812 perus digipokkarilla ja ennen digikamera aikaa, pokkarikokoluokan Olympuksen filmikameralla. Tuosta HP:n kamerasta ei järin hyviä muistoja ole jäänyt, koska sen kanssa oli kaiken aikaa jotain ongelmia.


Monesti ruudulle ilmeistyi tieto "Fatal Errorista", joka kuitenkin korjaantui virrat poistamalla. Monet kuvat jäivät muistikortille tallentumatta, syystä tai toisesta, mitkä eivät koskaan selvinneet. Lopullisesti kamera irtisanoi yhteistyön, kun sillä olin ottanut noin 4000 kuvaa, joka ei mielestäni kovin paljoa ole. Kameran korjauttaminen tai edes huoltoarvion saaminen HP:ltä ei koskaan onnistunut, vaikkakin yritin asiaa hoitaa toista kuukautta..

 

  puutarhakukkia Samettikukka puutarhakukka puutarhakukka Varpaisjärvi

 

Siirtyminen Pentaxin maailmaan

Ensimmäinen järjestelmäkamerani oli Pentax K100D. Seuraavaksi hankin Pentax K20D kameran ja nykyisin käytössä on Pentax K-5 järkkäri. Järjestelmäkaroillani valokuvia on tullut otettua varmaan jo toista sataa tuhatta, joista yhä tallessa on lähemmäs satatuhatta. Tällä hetkellä valokuviani on myynnissä useissa kuvapankeissa, noin 5 000 eri valokuvaa.

 

Valokuvat levinneet laajalti

Valokuvia on julkaistu muun muassa aikakauslehdissä, sanomalehdissä, mainoksissa, postikorteissa, vaalikampanjoiden rekvisiitoissa, kirjoissa, sekä teatterin taustakankaassa. Eivät kuvamyynnin määrät mitään päätähuimaavia ole olleet, mutta on niillä hiukan saanut valokuvausharrastukseni kuluja katettua. Haaveena siintää ajatus siitä, että saisin elantoni valokuvaamiseen liittyvistä tehtävistä. Näin ei välttämättä tule käymään, mutta aina pitää tavoitteet asettaa korkealle ;)!

 

Kuvagalleria, valokuvanäyttelyitä, kuvakilpailut, kuvamyyntiä..


Valonkuvaajan kuvagalleriasta löydät läpileikkauksen ottamistani valokuvista. Valokuviani löytyy paljon myös muualta Internetistä, lisää tietoa löydät sivulta Ottamiani valokuvia.

 

Tämän sivun alasivuilta löydät myös tietoa valokuvanäyttelyistäni ja kuvistani jotka ovat valokuvakilpailuissa menestyneet. Kohdasta kuvamyynti löydät ohjeet miten voit halutessasi ostaa ottamiani valokuvia, joko digitaalisessa- tai painetussa muodossa.


Lisäksi valonkuvaus osista löytyy tietoa muutamista eri valokuvaustyyleistä, kuten lähikuvaus ja pimeäkuvaus. Lisäksi valonkuvaus osiosta löydät tietoa valokuvaamisessa käytettävistä välineistä.

 

Punakärpässieni Steppaillen! Senaatintori Hämeen linna Jättipalsami