Degen DE355 selviytymisradio

Myrskyjen ja niiden aikaan saaminen sähkökatkojen aikana etsin kaapeista paristokäyttöistä radiota, mutta sellaista en löytänyt. Ilmeisesti jonkin muuton yhteydessä se oli kadonnut tai sitten aikanaan päätynyt myyntiin kirpputorille. Joka tapauksessa tuli tarve hankki uusi radio kaiken varalle.

 

Perinteiseen tapaan aloitin kartoituksen Googlettamalla. Nopeasti vastaan tulikin minulle täysin uusi radioiden ryhmä, selviytymisradiot. Yhteistä niille on se, että niihin saa virtaa monella eri tavalla. Yleensä paristoilla sekä veivigeneraattorilla. Lisäksi niissä on jokin valonlähde.

 

Sähkökatkojen varalla olon lisäksi kyseiset radiot ovat hyviä matkakumppaneita riippumatta siitä millä tavalla matkat toteutetaan ja minne asti ne matkat vievät.

 

Degen DE335 selviytyi voittajaksi

Deden DE335 selviytyi voittajaksi omassa etsinnässäni. Löysin siitä muutamia ulkomaalaisia artikkeleja sekä Youtube videoita. Itse tuotteen löysin eBaysta 17,63 euron hintaan toimituskuluineen. Joten ei paha hinta monitoimiradiosta.

 

Degen DE335 selviytymisradio. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Paketti saapui aikanaan

Paketti saapui huomattavasti nopeammin luvatusta, reilussa viikossa. Itse radion paketti oli poikkeuksellisen helppo avata. Se oli muutamalla "nepparilla" kiinni, joten sen sai avaamisen jälkeen uudelleen kiinni.

 

Virtaa akuista, paristoista ja veivattavasta dynamosta

Degen de355 selviytymisradio. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Mukana paketissa tuli Ni-MH akut. Lisäksi selviytymisradio toimii 3x AAA paristoilla, sekä veivattavalla dynamolla. Ensimmäiseksi testasinkin dynamon toimivuutta ja kyllähän se hienosti toimikin. Jo muutamalla kierroksella valo syttyi ja radiotakin pystyi kuuntelemaan joitain sekunteja. Sitten latoin akun latautumaan mukana tulleella usb-kaapelilla.

 

Valo, iPhone laturi, radio ja sireeni

Laitteen ominaisuuksiin kuuluu led-lamppu, mw/fm radio (joka kuulostaa yllättävän hyvältä), liitäntä kuulokkeille, älypuhelin laturi, sireeni ja kolme tapaa antaa virtaa laitteelle.

 

Degen DE335 selviytymisradio. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Degen DE335 selviytymisradio. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Degen DE335 selvitymisradio. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

DEGEN DE335 mw/fm Radio