Valokuvauskilpailut

Aulanko by Markus Kauppinen on 500px.com

Kotimaiset valokuvakilpailut

Suomessa ja maailmalla järjestetään paljon erilaisia valokuvakilpailuja. Valokuvaharrastuksen aikana on tullut osallistua useisiin valokuvakilpailuihin, joissa menestys ei toistaiseksi ole ollut erityisen hyvää. Yhdessä isommassa kilpailussa olen sijoittunut kahdesti palkittujen joukkoon. Tämä kilpailu on Kuusamo Nature Photo ja menestys vuodet ovat 2009 sekä 2011. Sijoittuneet valokuvani sekä niiden tarinat löytyvät sivulta: Kuusamo Nature photo.

 

Olen osallistunut myös Vuoden Luontokuva kilpailuun vuodesta 2009 lähtien. Paras sijoitus kyseissä kisassa on toistaiseksi vuodelta 2010, jolloin valokuvani Syksyn herkut selvisi semifinaalikierrokselle asti. Tänä vuonnakin otin myös osaa kyseiseen kilpailuun ja toivottavasti tällä kertaa menestys on vieläkin parempi :)! Lisäksi olen osallistunut useisiin eri lehdissä ja Internet sivuilla olleisiin kisoihin, muttei niissäkään merkittävää menestystä ole toistaiseksi tullut.

 

Guido van Helten's mural in Kantola, Hameenlinna by Markus Kauppinen on 500px.com

 

Kansainväliset valokuvakilpailut

Vuonna 2010 osallistuin ensimmäisen kerran Euroopan vuoden luontokuva kisaan ja yksi lähettämistäni valokuvista ylsi neljännesfinaalikierrokselle. Vuonna 2011 osallistuin uudestaan Euroopan vuoden luontokuvakilpailuun ja ehkäpä tällä kertaa sijoitus paranee, se selviää sitten viimeistään elokuun 28. päivä, jos ihan finaalikierrokselle asti pääsisin jollain valokuvallani. Muihin ulkomaalaisiin valokuvakisoihin en ole toistaiseksi osallistunut. Suunnitelmissa on ensi vuonna ottaa osaa Maailman vuoden luontokuva kilpailuun, jos vain riittävän hyviä kuvia saan otettua.

 

Pulsatilla patens by Markus Kauppinen on 500px.com

 

Valokuvakilpailuissa menestyneet valokuvani

 

Kotimaiset

Kuusamo Nature PhotoVuoden Luontokuva

 

Ulkomaalaiset

GDT European Wildlife Photographer of the Year

 

Yksittäiset

Verkatehdas

 

Sunny winter day by Markus Kauppinen on 500px.com

 

Valokuvakilpailujen verkkosivut

 

Kotimaan valokuvakilpailuja


Nuoren kuvataiteen kilpailu - The Art of Basware  Vuosittain toteutettava Nuoren kuvataiteen kilpailu – The Art of Basware on tarkoitettu nuorille, alle 30-vuotiaille taiteilijoille. Kilpailun voittajateos lunastetaan Baswaren taidekokoelmaan 4 000€ kertakorvauksella. Lisäksi taidekokoelmaa kartutetaan myös muilla kilpailuun osallistuneilla töillä.


Digikuva -lehden kilpailut Lehden lukijagalleria osuuteen voi jatkuvasti lähettää parhaita otoksiaan. Joka lehdessä julkaistaan lukijoiden parhaita kuvia. Palkintoina on salamalaitteita sekä valokuvausreppuja. Lisäksi aika ajoin lehti järjestää muitakin kilpailuja.

 

Kuusamo Nature Photo Kuusamo Nature Photo luontokuvakilpailu järjestetään vuosittain ja on kaikille avoin. Kuvat saavat olla ennen julkaistuja ja kuvattu missä tahansa mutta eivät saa olla aiemmin Nature Photossa palkittuja.

 

Vuoden Luontokuva Vuoden Luontokuva -kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry. Pohjoismaiden suurimman luontokuvakilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

 

Hameenlinna by night by Markus Kauppinen on 500px.com

 

Ulkomaiden valokuvakilpailuja

 

GDT European Wildlife Photographer of the Year GDT European Wildlife Photographer of the Year eli Euroopan vuoden luontokuva kisa, joka järjestetään vuosittain.

 

Rudolf and friends by Markus Kauppinen on 500px.com

 

Käynnissä olevat valokuvauskilpailut

Päivitän verkkosivustolleni jatkuvasti tietoa juuri nyt käynnissä olevista valokuvauskilpailuista, jos listalta puuttuu jokin tietämäsi kilpailu niin voit ilmoittaa asiasta minulle niin lisää sen mukaan listalle > Käynnissä olevat valokuvauskilpailut.