Tapahtumakuvaus


 

Valokuvia keisarinkruunusta

Keisarinkruunu - Puutarhakukka

Ottamani valokuvia kuvauksellisesta puutarhakukasta, keisarinkruunusta. Katso kuvat blogista!

 


 

Valokuvia Sudenmaidosta (Lycogala epidendrum)

Sudenmaito - limasieni

Muutama ottamani valokuva limasienestä nimeltä sudenmaito, (Lycogala epidendrum). Sieni on mielenkiintoinen ja mielestäni hyvä kuvaus kohde. Sientä olen parhainten tavannut lehtimetsän lahoavista kannoista. Katso kuvat blogista!

 


 

Valokuvia keväisistä sinivuokoista

Sinivuokkoja

Vuosien varrella ottamiani kuvia Sinivuokoista (Hepatica nobilis). Katso valokuvat blogista!

 


 

Valokuvia suppilovahveroista

Suppilovahveroita

Tällä kertaa julkaisen ottamiani valokuvia Suppilovahveroista. Kuvat ovat 2011 syksyltä, jolloin tuli pitkästä aikaa suunnattua metsään varta vasten sieniä kuvaamaan. Syksy on oli hyvä suppilovahvero vuosi tai ainakin löysimme niitä niin paljon kuin vain jaksoimme poimia! Lue lisää ja katso kuvat!

 


 

Valokuvia hämähäkeistä, osa 2

Makrokuvaus - Hämähäkki

Valokuvia luonnossa vastaan tulleista hämähäkkieläimistä. Mahdollisista peloista huolimatta nopsasti kuvia katsomaan blogistani :)!

 


 

Valokuvia hämähäkeistä, osa 1

Makrokuvaus - Hämähäkki

Valokuvia luonnossa vastaan tulleista hämähäkkieläimistä. Mahdollisista peloista huolimatta nopsasti kuvia katsomaan blogistani :)! 

Muutama valokuva sudenkorennosta

Makrokuvaus - Sudenkorento

Katso ottamiani valokuvia yhdestä sudenkorennosta kesältä 2011. Kuvat löydät blogistani!

 


 

Makrokuvauksen säädöt kohdilleen

Makrokuvaus - Hämähäkki

Alku kesästä 2012 tuli paljon huonoja makrokuvia. Tutkin asiaa ja selvisi, että merkittävin asia, jonka olin parin edellisen opiskelu vuoden aikana unohtanut oli aukon suuruus. Otin kaikki kuvat hyvin pienillä aukkoarvoilla F22-32. Aukkoarvo, kun yleisesti ottaen pitäisi lähikuvauksessa tuota suurempi eli F8-11. Lue lisää ja katso onnistuneet kuvat blogista!

 


 

Venuksen ylikulku auringosta 06.06.2012

Venuksen ylikulku auringosta 6.6.2012

2012 kesäkuun 6.päivä oli mahdollista nähdä taivaalla erittäin harvinainen näky, kun Venus ohitti auringon! Klikkaa blogiin ja lue juttuni sekä katso kuvani!

 


 

Valokuvia sudenkorennon kuoresta

Makrokuvaus - Sudenkorennon kuoret

Lopen lautasuolla näin elämäni ensimmäisen sudenkorennon toukan kuoret. Kamera oli onneksi mukana ja nyt sinullakin on mahdollista nähdä miltä kyseinen kuori näytti! Katso kuvat blogistani!

 


 

Superkuu 5.5.2012

Superkuu 5.5.2012

Lauantaina 5.5.2012 nousi taivaalle superkuu. Kuu oli täysikuu sekä tavanomaista lähempänä maata. Tästä syystä kuu oli 16% tavallista suuremman näköinen ja lisäksi se loisti kirkkaammin. Lue lisää ja katso kuvat Valonkuvaajan blogista!

 


 

Hämeenkylmänkukka havaintoja 3.5.2011

Hämeenkylmäkukkia, Ahvenistolla 2012

Tänään tuli tehtyä kevään ensimmäiset havainnot Hämeenkylmänkukasta. Viime päivinä netissä on tullut vastaan kuvia kyseistä kukista ja ajattelinkin, että nyt on jo sitten kukat saattaneet jo kukkia joka paikassa.

Kävin Ahveniston harjulla, ainoa paikka jossa olen aiemmin kylmänkukkia nähnyt, ja löysinkin kukkia muutamasta eri kohdasta. Kukat olivat vasta kasvuvaiheessa ja varmaankin lähipäivinä puhkeavat kukkimaan. Joten pitänee tehdä lähiaikoina uusi reissu niitä katsomaan ja kuvamaan. Lue lisää ja katso valokuvat!