Tuote- ja mainoskuvaus

Tuote- / mainoskuvaus on yksi valokuvaamisen osa-alue jolla moni hankkii osan elannostaankin. Silloin pitää olla taitava valokuvaaja ja kuvattavista tuotteista riippuen riittävän hyvä kalusto.

 

Pienistä tuotteista saa otettua laadukkaita kuvia muutaman kympin virityksillä, mutta isompia tuotteita kuvatessa kannattaa jo hankkia kunnon studiokuvaus tarvikkeet. Tosin jos harrastat tuote- tai henkilökuvausta vähäänkään vakavammin niin suosittelen kyllä jo silloinkin jonkinlaisen studio setin hankkimista.

 tuotekuvaus

 

Esimerkiksi monissa testeissä kiitosta saaneelta Elinchromilta löytyy laadukkaita studiovalopaketteja joissa tulee mukana kaikki perustavarat. Kyseisen valmistajan kahden salaman softbox-settejä saa noin alkaen 500€.

 

Lisäksi on olemassa tietenkin tuntemattomampien valmistajien studiosettejä joita saa tuotakin edullisemmin. Niin ja tietysti näihinkin saa halutessaan upottaa rahaa lähes loputtomasti. Ennen hankintaa kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja niin Internetissä kuin myös tuotteita myyvissä myymälöissä, jotta sitten löytyisi se juuri sinulle sopivin kokonaisuus.

 

Tuotekuvaus - Huopakoru. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Itse aloittelin tuotekuvaus kokeiluni niin sanotusti "purkka virityksin". Päävaloina käytin kahta pöytälamppua (a 10€). Joissa polttimoina energiansäästölamput, joiden valoteho vastaa 150w hehkulamppua.

 

Tuotteet asettelin joko kartongille tai 60 x 60 x 60cm kokoiseen valokuutioon, josta maksoin noin 30€. Mahdollista lisä heijastuksen tein valkoisella paperilla. Sekä tausta "kankaina" käytin askartelukaupasta hankkimiani isoja kartonki arkkeja, jotka maksoivat muistaakseni 3-4€ kappale.

 

Tuotekuvaus - kengät. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Kyllä noillakin pärjäsi, mutta muutaman kouluprojektiin liittyen tuli otettua satoja tuotekuvia niin silloin olisin jo toivonut käytössä olevan kunnollisempaa kalustoa. Nimittäin kyllä niillä laadukkaampaa jälkeä saa ja silloin pääsee myös jälkityössä helpommalla. Niimpä hankkinkin itselleni käyttöön Elincromen studio setin jotta voin nykyään ottaa laadukkaampia tuotekuvia ja pääsen helpommalla jälkikäsittelyssä.

 

Tuotekuvaus projekteja