Luontokuvaus - Eläinkuvaus

Rudolf and friends by Markus Kauppinen on 500px.com

Eläinten valokuvaaminen on erittäin suosittu valokuvaamisen osa-alue. Voit aloitta helposti omien tai tuttavien lemmikkieläimiä kuvaamalla. Lemmikkieläimen ovat yleensä ihmisiin hyvin tottuneita ja siten eivät myöskään liiemmin pelkää valokuvattavana olemista.

 

Tosin silloin jos käytät salamalaitteita saattaa lemmikkieläimet kuvaamista pelästyä. Onkin hyvä kysyä lemmikin omistajalta lemmikin kuvaus kokemusta ja etenkin mahdollista salamalaitteen pelkoa. Ainakin monet hevoset saattavat aluksi pelästyä salamavaloista.

 

New life by Markus Kauppinen on 500px.com

 

Tutustu lähiluontoon

Lähiluonnostasi löydät varmasti jonkin eläinlajin edustajia asuit sitten kaupungissa tai maalla. Erilaisia hyönteisiä löytyy jo aivan pihasi nurkilta ja vähän syrjempää mennessä vastaan tulee lintuja sekä nisäkkäitä.

 

Sitten, kun lähialueesi eläimet eivät enää riitä pitää sinun lähteä pidemmälle. Tietoa eri lajien sijainnista voit kysyä metsästysporukoilta tai sitten monilta Internetistä löytyviltä valokuvaukseen keskittyneiltä keskustelufoorumeilta.

 

Eläinkuvaus - Lehtokotilo

 

Villieläinten kuvaaminen eläinpuistoissa

Kaukomaiden villieläinten valokuvaaminen tulee ainakin harrastekuvaajalle kalliiksi eläinten oikeissa elinympäristöissä. Halvemmaksi ja helpommaksikin tulee mennä kuvaamaan näitä eläimiä eläinpuistoihin.

 

Eläinpuistoissa olevat eläimet ovat tottuneet ihmisiin ja niiden kuvaaminen on siten helpompaa kuin aidosti villien lajitovereiden valokuvaaminen. Eläinpuistoissa kuvaamista haittaa aitauksien aidat. Kannattaakin ottaa kuvat pitkällä zoom-objektiivilla niin taianomaisesti kuvista katoaa olemassa olevat kalterit.

 

Eläinkuvaus - Eläinpuistossa

 

Villieläinten kuvaaminen niiden omassa elinympäristössä

Tämä on jo sitten paljon haastavampaa. Helpoin ratkaisu on mennä jonnekin villieläin safarille, jossa olemassa eläimet valmiina sekä piilokojut joihin luvataan takuu siitä, että villieläimiä sovittuna aikana kojun edessä haaskoilla vierailee. Mielestäni tämäkään ei ole aitoa luontokuvausta vaan ihan maksettua puuhaa.

 

Aitojen luontokuvien eteen pitää nähdä useasti paljon vaivaa. Se vaatii sen, että antaa ympäristön eläinten tottua itseensä. Rakentaa oman piilokojunsa ja kuljettaa sen luontoon. On siellä kojussa pitkiäkin aikoja yhtäjaksoisesti ja siten on aidosti osa sitä eläinten omaa elinympäristöä. Sitten odottaa ja odottaa, kun eläimet tulevat esiin. Näin otetut kuvat ovat mielestäni aitoja eläinkuvia, ei mitään haaskoilla otettuja ruutuja.

 

Wetlook by Markus Kauppinen on 500px.com

Kenellä sitten on aikaa ja mahdollisuus tänä päivänä ottaa näin hitain ja epävarmoin menetelmin eläinkuvia? Sitä en tiedä, mutta onneksi näitäkin henkilöitä vielä löytyy ja onneksemme he ovat onnistuneet myös hienoja kuvia ottamaan! Toivottavasti itsellenikin avautuu mahdollisuus yrittää ottaa näitä aitoja eläinkuvia villieläimistä.

 

Eläinkuvaus - Kärppä