Kuka olen?

Markus Kauppinen - Pentax valokuvaajaOlen Markus Kauppinen ja tietotekniikka on kiinnostanut 90-luvun alusta alkaen. Kuulun niin sanottuun Nintendo (8-bit) sukupolveen. Vuosia käytin tietotekniikkaa vain viihdekäytössä, pääosin pelaamiseen.

 

Kaksituhatluvun puolivälissä alkoi kiinnostukseni muuttumaan teknisemmälle puolelle. Samoihin aikoihin toinen rakas harrastukseni, valokuvaus, muuttui ammattimaisemmaksi ensimmäisen järjestelmäkameran, Pentax K100D, hankkimisen myötä vuonna 2007.

 

Monen mutkan jälkeen kävikin niin, että päädyin 2010 huhtikuussa aikuiskoulutukseen Tieto- ja viestintätekniikkaa ja valmistuin marraskuussa 2011 datanomiksi. Kyseinen tutkinto oli jo yhteishakukaavakkeessa 90-luvulla, mutta silloin tie vei ruokien pariin. Joten nyt on hallinnassa tietotekniikan perusteet ja miten sitä ruokaakin tehdään.

 

Jo ennen datanomiopintoja kiinnostus digitaaliseen viestintään oli kasvanut niin suureksi, että olin saanut aikaiseksi kotisivut. Pääsyy ensimmäiselle kotivisulle oli ottamieni digitaalisten valokuvien esille saanti sekä niiden myyntiin saanti.

 

Opiskeluista sain toivomaani lisätietoa ja taitoa digitaaliseen viestintään ja olenkin nyt tehnyt jo useita verkkosivuja, joista muutamat ovat kaupallisiakin sivustoja. Verkkosivuja olen tehnyt  niin raakakoodilla kuin eri julkaisujärjestelmillä, kuten: Wordpress, Joomla ja Modx. Joista Modx julkaisujärjestelmät ovat tulleet suosikeikseni. Tuossa ohjelmassa koen suurimman tekemisen vapauden, vaikkakin se ole yhtä helposti lähestyttävissä kuin kaksi muuta mainitsemaani.

 

Valokuvaus oli opiskelujen aikana vähäistä aikaisempaan verrattuna, mutta nyt sillekin on jatkossa enemmän aikaa. Luonto koko olemuksessaan, on ollut aiheena valtaosissa kuvissa tähän asti. Tosin ei ole tullut vielä vastaan sellaista valokuvaamisen osa-aluetta joka ei kiinnostaisi - kaikki valokuvaamiseen liittyvä on kiinnostavaa!

 

Ystävällisin terveisin,

-Markus Kauppinen