Valoteokset

Viime vuonna Hämeen linna juhlavalaistiin Tuomaanmarkkinoiden aikaan yhden viikonlopun ajaksi. Fuksian sävyinen linna herätti paljon puhetta puolesta ja vastaan. Nyt juhlavalaistus kestää yli kaksi viikkoa.

 

Hame Castle 14.12.2018

 

Ammatilaisten suunnittelemien valaistusten lisäksi mukana on tällä kertaa 5 muutakin valaistusta 18.-22.12. välisenä aikana. Linnan Kehitys järjesti kilpailun johon sai osallistua kuka tahansa.

 

Näin upean mahdollisuuden huomatessani laitoin hakemuksen sisään ja olin yksi onnekkaista valituista. Valaisusta oli vajaan tunnin suunnittelupalaveri. Se oli mielenkiintoinen ja poikkeuksellisen mukava palaveri.

 

Palaverissa saatiin aika hyvä lopputulos, mutta täydensin suunnitelmaani vielä myöhemmin yhden sähköpostin muodossa. Nyt vain jännityksellä odotan millaiselta valoteokseni näyttää?

 

Valoteokseni Finlandia

 

Valoteoksen ”Finlandia” värimaailman lähtökohtana on Suomen lippu. Samalla se on kunnianosoitus Jean Sibeliukselle.

 

On mielenkiintoista nähdä, miten sinivalkoinen valomaailma toimii normaalisti lämpimän sävyillä valaistun linnan muureilla. Ideani syntyi viime vuonna linnan erikoisvalaistusta valokuvatessani. Julkisten rakennusten valaisussa monesti käytetty fuksianpunainen sävymaailma ei kuulu suosikkeihini, joten onkin kiinnostavaa nyt nähdä miltä oma visio näyttää.

 

”Viime vuonna linnan valaisu herätti paljon keskustelua. Kilpailun myötä pääsemme nyt toteuttamaan myös kaupunkilaisten ideoita valosuunnittelussa, mikä on ammattilaisen näkökulmasta erittäin virkistävää”, toteaa Torvinen Showtekniikka Oy:n toimitusjohtaja Panu Koskinen.

 

Vierailijateokset ovat nähtävillä yksitellen vuorokauden ajan aina klo 16.30 alkaen seuraavasti

 

  • Ke 18.12. Siiri Timonen: Lumilyhty
  • To 19.12. Hertta Manninen: Rubikin kuutio
  • Pe 20.12. Markus Kauppinen: Finlandia
  • La 21.12. Kasimir Sarre: Sonja
  • Su 22.12. Eero Vesa: Vanhan linnan neljä vuodenaikaa

 

Joulupyhinä linnan valaisu jatkaa ammattilaisten valomaailmassa ja viimeinen mahdollisuus nähdä valaisu koko komeudessaan on tapaninpäivänä.

 

Valaisun mahdollistavat yhteistyössä Torvinen Showtekniikka Oy, Linnan Kehitys Oy, Suomen kansallismuseo, Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan Nuorkauppakamari ry sekä Elinvoimaa Hämeeseen ry.