Portfolio - Taidemaalaus

 

Otsikko on totuutta juhlavampi, mutta toisaalta kuka tahansa voi sanoa harrastavansa taidemaalausta niin miksen itsekin. En todellakaan pidä itseäni taiteilijana saati hyvänä maalaajana, mutta eri asioiden maalaaminen on ollut kauan lähellä sydäntä.

 

Lapsuuden töherrysten jälkeen aloin enenevissä määrin harjoitella ja panostaa maalaamiseen. Aktiivisinta aikaa oli ikävuosina 14-23. Sittemmin rakas harrastus on jäänyt aivan liian vähäiseksi. Aina on tullut jotain "tärkeämpää" tekemistä ja aikaa keskittyä kunnolla maalaamiseen ei ole vain tullut.


Pidän voimakkailla väreillä maalaamisesta. Yritän monesti saada aikaiseksi valokuvatarkkaa jälkeä, mutta en useastikaan tuossa tavoitteessa onnistu. Mutta voimakas värikkäitä kuvani ovat, joten jokin osa-alue sentään toteutuu suunnitellusti. 1990 luvun lopulla tuli maalattua toistaiseksi eniten.

 

Tuon jälkeen ei vain ole ollut juuri aikaa panostaa maalaamiseen. Eikä sitä tule jatkossakaan, jos ei sitä aikaa vain joskus ota tietoisesti. Näillä näkymin vaikuttaa vahvasti siltä, ettei aikaa aktiiviseen maalaamiseen tule löytymään lähi vuosinakaan ehkei lähi vuosi kymmenikään. Tavoitteena kuitenkin on, että viimeistään vuosina 2025-2030 löytyy aikaa taidemaalauksellekin.

 

Yksi suurista visoistani on yhdistää valokuvaaminen ja taidemaalaaminen. Ainakin niin, että maalaan hienoimpia valokuviani tauluiksi, mutta myös muita yhdistäviä suunnitelmia on olemassa. Niistä en toistaiseksi kerro mitään, mutta tulette kyllä niistäkin sitten aikanaan kuulemaan.

 

Taidenäyttelyt

Hämeen Nuortennäyttely 7.2.-15.3.2008, Galleria Arx Hämeenlinna, Töiden tekijä.