Youtube

 

Youtube on suosittu videoidenjakopalvelu. Jota käyttää satoja miljoonia eri käyttäjiä. Siellä jaetaan videoita laidasta laitaan. Paljon löytyy mm. musiikkia ja eri sarjoja. Näiden lataaminen on kuitenkin usein laitonta, koska ne rikkovat tekijänoikeuksia.

 

Opetus videoita aiheesta kuin aiheesta

Youtubessa on myös loputtomalta tuntuva määrä erilaisia opetusvideoita, jotka ovatkin hyvin suosittuja. Videoita on ihan vaatteiden viikkaamisesta rakettitieteeseen. Itse olen monesti opiskellut ja katsellut videoita jotka liittyvät valokuvaamiseen tai Adoben tuotteisiin. Videoiden laatu skaala on tietysti laaja, mutta nopeasti tuhansien videoiden tekijöiden joukosta oppii löytämään ne tekijät joiden videoita kannattaa katsella.

 

Tuotteiden esittelyitä

Youtubesta voi myös kätevästi katsella tuotevideoita monista tuotteista. Olenkin esimerkiksi studiovalaistusta hankkiessani katsellut eri tuotteista tehtyjä videoita ja sitten niiden perusteella osittain tehnyt hankinta päätökseni. On kätevää, kun näkee miten tuote toimii ihan oikeasti käytännössä. Osa tuotevideoista on tietysti enemmän ja vähemmän mainosta, mutta monet ovat kuitenkin ihan neutraaleja tavallisten ihmisten tekemiä esittelyvideoita.

 

Youtuben käytön aloittaminen

Kuten niin monen muunkin palvelun kanssa pitää tehdä niin myös Youtubeekin on syytä rekisteröityä, jos haluaa käyttää palvelua monipuolisesti. Kirjautuminen onnistuu liittämällä siihen Google tilin, jos sinulla ei ole vielä Google tiliä käy sen tekeminen nopeasti. Omaa Youtube kanavan ulkoasun ilmettä voi kätevästi muokata omalla taustakuvalla.