Microsoft Office

 

Microsoft Office on Microsoftin valmistama, yksi maailman eniten käytetty toimisto-ohjelmistopaketti Windows- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille. Microsoft Officen kehitystyö aloitettiin vuonna 1983 Apple Macintosh -tietokoneille.

 

Myöhemmin vuonna 1993 Microsoft kehitti Office-paketista Windows-version. Microsoft Office -paketista myydään opiskelijoille ja opettajille suunnattua edullisempaa Microsoft Office Student and Teacher Edition -pakettia.

 

Itselläni on kokemuksia Office 97 lähtien. Käytössä on ollut myös Office 2003 ja 2010. Datanomi opintojen aikana ohjelmistosta tuli tutumpi kuin koskaan aiemmin. Tosin mielestäni se jäi yhä aika etäiseksi. Ohjelmistopaketin eri ohjelmiin ja niiden toimintoihin pitäisi paneutua paremmin, jotta niistä saisi paremmin hyödyn irti.

 

Varteenotettava ilmainen vaihtoehto Microsoft Officelle on Libre Office. Joka on saatavissa suomenkielisenäkin, sekä sen ohjelmiin löytyy hyvät ilmaiset oppaat suomeksi. Libre Office ja aikaisempi Open Office ovatkin monien pienten yritysten suosiossa, koska niitä voi käyttää ilmaiseksi ilman kalliita lisenssimaksuja.

 

Lähde: Wikipedia

 

Omat kokemukset Office ohjelmistosta

Officen eri versioita olen käyttänyt muistaakseni vuodesta 1995 lähtien. Saattaa olla, että tuolloin käytin WordPad tai Word Perfect ohjelmia. Yhtäkaikki ainakin 2003, 2007 ja 2010 versioita on tullut Officesta käytettyä jonkin verran.

 

Ohjelmat ovat hienosti suoriutuneet tehtävistään vaikkakin joskus on joitain kummallisuuksia ilmestynyt. Tosin noita kummallisuuksia tapahtuu valitettavasti lähes kaikkien ohjelmien kanssa joskus, joten en nyt viitsi Office tuosta liian paljon parjata.

 

Olen kokeilut Officen ilmaista kilpailijaa Libre Office ja lyhyen testaamisen jälkeen sekin vaikuttaa hyvältä. Libre Officen ottaisin käyttöön siinä vaiheessa, jos tulisi mahdollisuus toimia yrittäjänä. Tuolloin ei tarvitsisi maksaa Microsoftille kalliista lisenssistä. Nuo koti lisenssit ovat olleet sen verran edullisia, ettei ole tullut opeteltua paremmin Libre Officen saloja. Kaikkeen, kun ei aika vaan tässä yhdessä elämässä riitä.