Adobe Photoshop

 

Adobe Photoshop on suosittu kuvankäsittelyohjelma. 2013 Adobe julkaisi Photoshop CC, joka kuukausimaksullinen. Aiemmin Photoshopista oli olemassa kaksi eri versiota: perusversio ja sitten Extented, jossa nimensä mukaisesti on laajennut versio perus versiosta. Nämä verisot pystyi ostamaan kerralla omakseen.

 

Lisäksi löytyy kevyempi versio Photoshop Elements, sekä erityisesti RAW-tiedostojen kehitykseen ja kuvien organisointiin tarkoitettu Photoshop Lightroom.


Itselläni on kokemusta Photoshopista versiosta 6.0 lähtien. Alkaessani kunnolla käyttämään Photoshoppia oli käytössäni versio CS3. Datanomi opintojen alkaessa oli menossa versio CS4 ja opintojen loppu vaiheessa siirryimme version CS5 käyttöön. 2013 oli aika sitten siirtyä Photoshop CC:n käyttöön .Elements ohjelmista olen käyttänyt versiota 8. Lightroom ohjelmasta taas kokemusta löytyy versioista 3 eteenpäin.


Photoshoppia olen käyttänyt pääasiassa valokuvien kehitykseen ja kevyeen manipulointiin. Lisäksi käytän Photoshoppia verkkosivujen sivupohjien luonnostamiseen sekä myös lopulliseen toteuttamiseen.

 

Photoshop oppaat

Olen tehnyt Photoshopista niin tekstioppaita kuin opetusvideoita. Ideoita ja ehdotuksia uusien oppaiden tekemiseen voit lähettää yhteystiedot sivulta löytyvän lomakkeen kautta.

 

Mäyrä terassilla. Valokuvaaja: Markus Kauppinen