Verkkokauppa

 

Verkkokaupat ovat olennainen osa tämän päivän kaupantekoa. Verkkokauppoja kutsutaan myös muun muassa nettikaupoiksi, sähköiseksi kaupaksi ja online-kaupoiksi. Monet niin sanonut kivijalkakaupat ovat perustaneet perinteisen toimintansa oheen myös ainakin osittaista verkkokauppa toimintaa.

 

Sekä on olemassa paljon yrityksiä, jotka tekevät kauppaa vain verkkokaupassa. Pelkän verkkokaupan ylläpitäminen on halvempaa kuin perinteisemmän kivijalkakaupan pyörittäminen. Sekä laadukkaan verkkokaupan on helpompi saavuttaa suurempi asiakaskunta kuin perinteisen kivijalkakaupan.

 

Tietysti noin helppoa ei uuden verkkokaupan pyörittäminen käytännössä ole. Nimittäin kilpailua riittää todella paljon mm. juurikin tuon perustamisen helppouden vuoksi.

 

Ilmaiseksi tai avaimet käteen pakettina


Verkkokaupan voi toteuttaa ilmaisilla avoimen lähdekoodin sovelluksilla tai maksullisilla sovelluksilla. Itselläni on toistaiseksi vain kokemusta ilmaisen Zen Cart verkkokaupan pystyttämisestä. Lisää tietoa Zen Cart verkkokaupasta löydät täältä.

 

Toinen vaihtoehto on sitten ostaa joltakin verkkokauppoja tekevältä yritykseltä verkkokauppa avaimet käteen -pakettina. Tämä on suosittu tapa ja hyvän yhteistyökumppanin kohdalle osuessa myös varmasti suositeltavampi vaihtoehto kuin alkaa itse opiskelemaan ja ylläpitämään verkkokaupan teknistä puolta.