Youtube

 

Youtube on erittäin suosittu sosiaalisen median kanava. Erityisesti se ollut nuorten suosiossa, mutta kaiken aikaa siitä tulee suositumpi koko väestön keskuudessa. Jostain muistan lukeeni, että palveluun ladataan videoita vuorokaudessa muutaman viikon edestä. Tosin tuo saattaa olla jo vanhaa tietoa ja uskonkin määrän olevan nykyään huomattavasti suurempi - kenties yhdessä tunnissa tavaraa tulee lisää muutaman viikon edestä.

Omaa elämää, pelivideoita, tutoriaaleja..

Youtubessa on videoita laidasta laitaan ja aiheesta kuin aiheesta. Monia asioita etsin itsekin Youtubesta. Katson usein hankinlistalla olevista tuotteista arvosteluluita sekä myyntipakkausta aukaisu videoita. Lisäksi kuvankäsittelyyn ja valokuvaukseen liittyviä videoita tulee katseltua säännöllisesti.

Erittäin suosittuja aiheita ovat mm. vlogit ja pelivideot sekä toki kissavideot. Suosiota toki nauttivat monet muutkin mielenkiintoiset ja laadukkaat tuotokset aiheesta kuin aiheesta.

 

Matkalla Saanan huipulle. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Youtube tähdeksi?

Moni tahtoo Youtube ammattilaiseksi ja monet ovat sellaisiksi päässeetkin. Suomessakin on useita henkilöitä jotka tekevät videoita ammatikseen. Lisäksi moni henkilö on noussut julkisuuteen Youtuben kautta ja siten päässeet mm. ammattilaulajiksi.

 

Tie tähtiin voi onnistua Tuben kautta nopeasti, hitaasti tai ei lainkaan. Jotkut ammattilaisista ovat kertoneet, että menestys on tullut yllätyksenä ja pyytämättä. Toiset taas ovat kertoneet kuinka systemaattisesti ovat rakentaneet uraansa ja siten saavuttaneet ammattilaisuuden. Kuten elämässä yhteensä tarina Youtuben tekijöiden takana ovat moninaiset.

Lisää Youtubesta