Sähköposti viestintä

 

Merkittävä osa ihmisten käymästä digitaalisesta viestinnästä tapahtuu edelleen sähköpostitse. Puhelin ja sillä lähetetyt viestit vievät ison osan digitaalisesta viestinnästä.

 

Viime vuosina ovat erilaiset sosiaalisen median palvelut olleet kovassa nosteessa digitaalisen viestinnän markkinoilla. Suomessa Facebook on suosituin sosiaalisen median palvelu. Maailmasta löytyy satoja muitakin sosiaalisen median palveluita, joista kovassa nosteessa on viime vuosina ollut Twitter.

 

Sähköpostit Internetissä

Internetistä löytyy paljon säköpostipalveluiden tarjooia. Kotimaisia tarjoakin on paljon tarjolla niin maksullisia kuin ilmaisiakin tai molempien yhdistelmiä. Rahaa vastaan saa esim. lisää tilaa ja mainoksettoman käyttöliittymän.

 

Ulkomaalaisia sähköpostien tarjoajia löytyy vieläkin enemmän. Yksi suosituimmista on Google Gmail. Sähköpostin lisäksi samoilla tunnuksilla saa mahdollisuuden käyttää muitakin Googlen tuotteita, kuten esim. pilvessä olevaa Google Drive tallennustilaa.

 

Palveluiden mukana tulevat sähköpostitilit

Näiden lisäksi, jos sinulla on laajakaistaliittymä, niin todennäköisesti sen mukana olet saanut sähköpostiosoitteen. Jos sinulla on omat kotisivut ja niille on hankittu web-hotellista palvelin tilaa on sinulla sitäkin kautta käytössä sähköpostiosoite. Monilla ihmisillä saattaakin olla olemassa sähköpostiosoite heidän sitä itse tiedostamatta.

 

Erilaiset sähköpostitilit

Sähköpostitilejä on erilaisia ja niitä voikin käyttää tilistä riippuen erilailla. Valtaosa ilmaisista toimii suoraan Internet selaimessa. Enenevissä määrin myös ilmaisista sähköpostitileistä löytyy POP3 / IMAP tuki. Tuo tuki mahdollistaa kyseisen sähköpostitilin lukemisen ja varmuuskopioinnin paikallisesti tietokoneelle erillisen sähköpostitilien lukuohjelman avulla. Sähköpostitilien lukuohjelmia löytyy ilmaisiakin, kuten Mozilla Thundebird ja Microsoft Windows Live Mail.