HPK Turnaus 15.-17.8.2013

Elokuun puolivälissä, 15.-17.8., järjestettiin HPK turnaus. Mukana olivat SM-liigasta: HPK, Saipa, Pelicans, Ilves ja KHL-liigasta: HC Sibir ja SKA.

Kävin katsomassa Rinkelinmäellä pelatut turnauksen ottelut. Pelejä pelattiin myös Lahdessa ja Tampereella.

To 15.8. | Ilves – SKA ja HPK – HC Sibir

Turnauksen ensimmäinen ottelu oli Ilves – SKA. Peli oli vauhdiltaan verkkaista. Puolitoista erää Ilves pysyi jotenkin mukana, sitten loppui täysin usko tai kunto.

SKA jyräsi helposti Ilveksen selvin 0-8 maalein. Jotkin SKA:n maaleista oli hienosti tehtyjä, mutta moni maaleista meni kyllä täysin Ilveksen maalissa olleen Sasu Hovin haparoinnin piikkiin.

HPK-Turnaus 2013. Ilves - SKA. Valokuvaaja: Markus KauppinenOttelua oli seuraamassa katsomossa myös Jari Kurri, Timo Jutila, Risto Dufva ja heidän seurassaan mukana ollut Jukka Laaksonen.

HPK-turnaus. Jutila, Kurri, Duffa ja Laaksonen. Valokuvaaja: Markus KauppinenTorstain toinen ottelu oli HPK – HC Sibir. Peli oli ensimmäistä ottelua vauhdikkaampi ja muutenkin parempi tasoinen.

Kovaa yritystä riitti molemmilla. Laukauksia ja taklauksia oli mukavan paljon. Muutamia torikokouksiakin syntyi pelin loppupuolella.

HPK-Turnaus 2013. HPK - Sibir. Valokuvaaja: Markus KauppinenHPK hallitsi peliä hienokseltaan ensimmäiset 50 minuuttia. Lopussa Sibir löi uuden vaihteen päälle ja saikin pelistä otteen. Ensiksi he tasoittivat pelin 1-1 ja sitten voittolaukauskisassa tekivät yhden maalin enemmän, joten voittivat ottelun 1-2.

HPK-Turnaus 2013. HPK - Sibir. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Pe 16.8. | Saipa – SKA ja HPK – Pelicans

Perjantain ensimmäinen ottelu oli Saipa – SKA. Saipa pystyi haastamaan SKA:n aivan toisen lailla kuin Ilves.

Saipa hallitsi ottelutapahtumia ajoittain pitkiäkin aikoja, kiitos useiden ylivoimien. Tulosta Saipa ei kuitenkaan saanut aikaiseksi ylivoimilla.

HPK-Turnaus 2013. Saipa - SKA. Valokuvaaja: Markus KauppinenSKA teki maaleistaan kaksi läpiajoista, jolloin pelaajien henkilökohtainen taito oli liikaa Saipan maalia vartioineelle Bernandin.

Saipalla oli pelissä paljon hyviä maalin tekotilanteita. Kaksi maaliakin he onnistuivat tekemään ja niiden lisäksi oli kolme tolppalaukaustakin. Nuo eivät kuitenkaan riittäneet ihan voittoon asti vaan SKA voitti ottelun 3-2 lukemin.

HPK-Turnaus 2013. Saipa - SKA. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Tiukoista lukemista huolimatta SKA:lla oli ottelu koko ajan hallinnassa. Tarpeen vaatiessa olisivat he voineet kyllä enemmänkin maaleja tehdä.

Perjantain toinen ottelu Rinkelinmäellä oli HPK – Pelicans. Ottelu oli HPK:n turnauksen huonoin. Pelicans hallitsi tapahtumia kaksi ensimmäistä erää. HPK otti turhan paljon jäähyjä ja eikä omasta pelistä tullut siksi mitään.

HPK-Turnaus 2013. HPK - Pelicans. Valokuvaaja Markus KauppinenOnneksi Pelicanssin viimeistely ontui ja HPK:n maalilla ollut Juuse Saros pelasi loistavasti.

HPK-Turnaus 2013. HPK - Pelicans. Valokuvaaja Markus KauppinenPelicanssin hallinnasta huolimatta ottelu oli HPK:lle 2-0 40 minuutin jälkeen. Kolmannessa HPK meni jo 3-0 johtoon. Sitten viimeisten minuuttien aikana Pelicanskin onnistui maalin teossa kahteen otteeseen. Hyvä loppukiri ei kuitenkaan ihan riittänyt ja peli päättyi lopulta Kerhon 3-2 voittoon.

La 17.8. | Saipa – Ilves ja HPK -SKA

Lauantain aloittivat Saipa – Ilves. Saipa hallitsi ottelun tapahtumia läpi koko ottelun. Toinen erä oli Ilveksen paras, jolloin heillä oli paljon ylivoimaa. Tuosta huolimatta ei Ilves onnistunut maaleja tekemään.

Saipa onnistui maalin teossa kaksi kertaa ja peli päättyikin Saipan 2-0 voittoon. Ottelu meni loppua kohden todella rikkonaiseksi ja ajoittain törkeäksi. Tuomareiden linja vaihteli aivan liikaa ottelun sisällä ja se kyllä sitten näkyi myös kenttätapahtumissa.

Turnauksen viimeinen ottelu oli HPK – SKA. Ottelu oli tasoltaan paras kaikista Rinkelinmäellä pelatuista peleistä.

Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen. Turnauksen kovin eka erä. Vauhtia, taklauksia ja laukauksia. Ska voitti 1-0. Hpk:lla ja Ksa:lla muutama tolppalaukaus. Rohkeaa pelaamista Kerholta.

Toinen erä tasaista myös. SKA:lla paljon ylivoimaa siksi enemmän hallintaakin. Kerhollakin useita avopaikkoja, mutta ei vaan mennyt sisään. Erän jälkeen HPK olisi voinut olla johdossakin. Tappeluita ja nahistelua, yksi Ska pelaaja lensi uloskin! Jukka Jaloselle asian tiimoilta kovaa kuittia yleisön känniosastolta.

Kolmas erä alkoi nihkeästi. Kumpikaan ei oikein saanut mitään aikaiseksi. Aivan kuin SKA olisi kopissa päättänyt, että nyt jäädytetään peli täysin.

Puolessa välissä SKA teki kolmannen maalinsa ja sitten peli aukeni enemmän. Peli jatkui yhtä törkeänä SKA:n osalta kuten toisessakin erässä oli. Kerhon äijiä huidottiin naamaan, käsille, niskaan ja niin edelleen.

Muutama Kerhon pelaaja joutui jättämään telomisten johdosta pelin kesken. Koppiin mennessään he antoivat suoraa palautetta muutaman metrin päässä seisseelle Jukka Jaloselle. Siitä miten SKA on tullut näyttämään Hämeenlinnaan hienoa taitokiekkoa ja hyvässä hengessä muutenkin. Piikittelyä siis Jukka Jalosen lehtihaastatteluista.

HPK-Turnaus 2013. Ilves - SKA. Valokuvaaja: Markus KauppinenEihän tuo toiminta periaatteessa Jukan vika ollut, mutta oli kuitenkin. Jos valmentaja ei saa tuollaista sikailua 60 minuutin aikana loppumaan niin kyllä se valmentaja on joko huono tai sitten se ei edes halua sikailun loppuvan. Jalonen on hyvä äijä, mutta tuolloin ei varmaan ollut se terävin päivä hänelläkään.

Kahdessa aiemmassa pelissään SKA pelasi jopa korostuneen siistiä ja ajoittain erittäin taidokasta peliä. Tänään tuosta ei juuri ollut tietoakaan. Liekö syy iltapelin ja lauantain, mutta kovin kuumina venäläisjoukkueen pelaajat alusta alkaen kävivät.

Ei varmaankaan lähivuosina SKA:ta nähdä Hämeenlinnassa, jos sitten koskaan. Sen verran törkeää oli heidän pelinsä ja siitä kyllä ”asiantunteva” yleisö osasi ihan kiitettävästi antaa palautetta niin suomeksi Jaloselle kuin englanniksi muulle sikalaumalle.

Valitettavasti turnauksen paras peli oli myös erittäin törkeää peliä.