Valokuvaustarvikkeet - Suodattimet

 

Suodattimien käyttö digitaalikameroissakin on usein kannattavaa, vaikka suodattimen tekemän asian voisikin tehdä kuvankäsittelyssä. Tällä tavalla ainakin säästyy aikaa kuvankäsittelyltä ja kyllä lopputuloskin monesti on parempi noiden erilaisten suotiminen avulla.

 

Muutama huono puoli saudattimissakin on. Ne pitäisi muistaa ottaa mukaan kuvausreissulle ja sitten vielä pitäisi muistaa käyttää niitä ;).

 

Harmaasuodin (ND - Neutral Density)

Harmaasuodinten avulla valotusaika saadaan pidemmäksi. Suosituimmat ND-suodattimet ovat 3:n ja 6:n aukon suotimet sekä vieläkin pidempiin valotuksiin 10:n aukon suodin. Lisäksi jos käytössäsi on 100 mm tai 150 mm levysuodin sekä niiden käyttöön tarkoitettu pidike niin levyjä on mahdollista pinoa päällekkäin kolme kappaletta. Näin on mahdollista saada aikaiseksi todella pitkiä valotusaikoja. Lue lisää harmaasuotimista täältä!

 

Pyöröpolarisaatiosuodin

Pyöröpolarisaatio hyvin käytännöllinen suodin. Sen avulla voi vähentää heijastuksia ja lisäksi maisemakuvauksessa se vertaa vailla oleva apu. Testissä halpa suodin eBaystä ja testimenestyjä Marumi. Lue lisää!