Päättyneet valokuvauskilpailut

Eisa Photo 2017 - Kadun elämää | 30.4.2017 asti

 

Osallistu kilpailuun 5-8 valokuvan kokonaisuudella viimeistään 30.4.2017. Kuvien on oltava digitaalisia valokuvatiedostoja. Kilpailuun voi osallistua yhdellä kokonaisuudella.

 

Osallistua voi vain omilla töillä. Osallistujalla on oltava täydet oikeudet kilpailuun lähetettämiinsä kuviin. Kilpailun järjestäjällä tai yksittäisillä EISA-jäsenlehdillä ei ole tekijänoikeudellista tai muuta vastuuta julkaistuista kuvista.

Lisää tietoa kilpailusta http://kamera-lehti.fi/eisa-photo-2017.


Sony World Photography Awards | 10.1.2017 asti

Kilpailun jokaiseen neljään eri sarjaan, ammattilaiset, opiskelijat, avoin ja nuoriso, osallistuminen on ilmaista ja sen voi tehdä osoitteessa www.worldphoto.org. Suomen kansalliseen sarjaan hyväksytään kaikki Suomen kansallisuudella osallistuvat työt kaikista 10 eri kategoriasta. Kansallisen sarjan voittajalle on tiedossa Sonyn uusimpia valokuvausvälineitä. Vuoden paras valokuvaaja –tittelin voittaja palkitaan valokuvauskaluston lisäksi 25 000 dollarin palkinnolla. 


Takaraja päivät


Professional: January 10, 2017 - 11:59pm GMT
Youth & Open: January 5, 2017 - 11:59pm GMT
Student Focus: December 5, 2017 - 11:59pm GMT

 

Lisää tietoa kilpailusta https://www.worldphoto.org/.


Minun maisemani

 

Lusikkaniemi. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi – itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Jokainen voi osallistua omalla tavallaan –Minun maisemani kilpailuun voit osallistua millä tahansa valokuvausvälineellä kännykästä ammattilaiskameraan.

 

Palkintojen jaossa tärkeintä on kuvan sisältö, joten kaikki kuvat kilpailevat voitosta kuvausvälineestä riippumatta. Valokuvauskilpailun aiheena on suomalainen maisema ja kilpailukuvat pääsevät juhlistamaan itsenäisen Suomen 100v -juhlavuotta 2017.

 

Tuomaristo valitsee joka kuukausi kilpailun parhaat kuvat – semifinalistit, 10 parasta ja kuukauden voittajan. Kilpailu tekee kiinteätä yhteistyötä TV-1:n kanssa ja kuukauden parhaat kuvat julkistetaan kuukausittain Ykkösen aamu-tv:ssä. Kuvat esittelee kuukauden tuomari ja verkkosivuilta löytyy ennakkotieto tv-lähetyksen ajankohdasta. Kannattaa siis käydä katsomassa, voit nähdä myös oman kuvasi tv-lähetyksessä.

Osallistu ja lue lisää kilpalusta osoitteessa http://kilpailu.minunmaisemani.fi.


Obsession of Light | 15.9.2016 asti

Vantaan Fotokerho järjestää Obsession of Light -valokuvauskilpailun. Kisassa kaksi sarjaa on varattu luontoaiheille. Niiden kuvat tulee olla otettu jossain kansallispuistossamme. Obsession of Lightin kilpailuaika päättyy 15.9.2016. Kilpailu on maksullinen.

 

Kilpailussa menestyneet kotimaiset kuvaajat kutsutaan näyttelyihin Vantaalla ja Sipoossa. Sipoossa parhaat kuvat ovat esillä Taidekeskus Gumbostrand Konst&Formissa 11.11.2016 alkaen.

 

Lue lisää valokuvakilpailusta http://obsession.vantaanfotokerho.net/.


#hkskesäkisa16 - 31.8.2016 asti

Hyvinkään kaupungin nuorisopalvelut ja Hyvinkään kameraseura järjestävät Instagramissa 1.6.–31.8.2016 nuorten valokuvaajien kesävalokuvauskisan.

 

Kisaan voivat osallistua kaikki tänä vuonna max. 25 vuotta täyttävät Hyvinkään, Riihimäen, Lopen, Nurmijärven ja Hausjärven alueella asuvat nuoret.

 

Kuvien aihe on vapaa ja kuvan saa ottaa missä tahansa. Kuva saa olla aiemmin otettu, mutta se ei saa olla aiemmin Instagramissa julkaistu. Kisaan voi osallistua niin puhelimella kuin kamerallakin otetuin kuvin.

 

Lue lisää kilpailusta: http://www.hyvinkaa.fi//contentassets/9e561b3f78444244b5de75fd1bc1e4df/hks_nuorten_kuvakisa.pdf.


Keskusta 110 vuotta

Kilpailussa etsitään keskustalaisuutta ja monimuotoista Suomea esittäviä ja puhuttelevia kuvia. Kilpailussa on viisi kategoriaa:

 

1. Ympäristö, 2.  Ihminen, 3. Ylisukupolvisuus, 4. Työ 5. Yhteisöllisyys.

 

Kilpailuaika on 18.3.-8.5.2016.

 

Käy katsomassa kilpailun palkinnot ja  tarkemman ohjeet:

https://www.keskusta.fi/Suomeksi/Ajankohtaista/Valokuvauskilpailu.


Espoon järvien lumo - 1.9.2016 asti

Espoon ympäristökeskuksen Järvivuosi -tapahtumaan liittyen järjestetään Espoon järvien lumo -valokuvakilpailu.

 

Kilpailuun osallistuvien kuvien pitää olla otettu Espoon kaupungin rajojen sisällä. Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla. Kilpailuun toimitetaan sekä kilpailukuva että originaalikuva kilpailukuvasta. Kuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu ja kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama. Kuvalla ei saa samanaikaisesti osallistua muihin kilpailuihin. Kuvaajalla on oltava täydet oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen. Kuvassa esiintyviltä tai kotirauhan tms. suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on oltava lupa kuvan käyttöön ja julkaisuun.

 

Lisää kilpailusta: http://www.espoo.fi/fi-FI/Jarvivuoden_valokuvakilpailu_alkaa_Vangi(88742).


#munkotka-valokuvakilpailu - 31.7.2016 asti

Kotkan Kauppatie ry järjestää #munkotka-valokuvakilpailun osana 10-vuotisjuhlavuottaan. Kilpailun avulla halutaan järjestää kotkalaisille sekä vieraileville turisteille mahdollisuus nähdä Kotkaa myös ”toisten silmin”.

 

Kilpailun tarkoituksena on tuoda esiin positiivisia asioita Kotkasta kotkalaisten silmin. Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailuun osallistutaan digikuvilla. Sama henkilö voi osallistua kilpailuun yhdellä kuvalla.

 

Kilpailuun voi osallistua 20.5.-31.7.2016 välisenä aikana.

 

Lue lisää kilpailusta: http://www.kotkankauppatie.fi/news.


Vuoden ilmailukuva 2016 - 31.8.2016 asti

Ilmailu-lehti etsii vuoden 2016 parasta ilmailukuvaa. Osallistu valokuvauskilpailuun ja voita 500 euron lahjakortti valokuvausliikkeeseen!

Kilpailukuva voi olla otettu ilmasta tai maasta, kuvan kohde voi liittyä suoraan ilmailuun tai kuva voi olla taiteellisesti ilmailu-urheiluun tai -harrastukseen liittyvä. Kuvan tulee olla vuodelta 2016. Osallistumisaika on 1.5.–31.8.2016.


Kilpailun säännöt, osallistumisohjeet ja raadin esittely löytyvät osoitteesta www.ilmailu.fi/kuvakilpailu2016.


Saunakuvakilpailu - 15.8.2016 asti

Tavoitteena on löytää visuaalisesti mielenkiintoisia ja kauniita sauna-aiheisia kuvia. Postimerkkeihin päätyvät kuvat leviävät ympäri maailman ja omalta osaltaan levittävät Suomi-kuvaa. Voit kuvata saunarakennusta, yksityiskohtia, saunomiseen liittyvää tarpeistoa tai mitä aiheesta mieleesi tuleekaan. Pidä kuitenkin mielessäsi postimerkin pieni koko.

 

Posti julkaisee kisan myötä viisi postimerkkiä Suomi Finland -tunnuksilla. Näistä joista neljä tulee Ilta-Sanomien kuvakilpailun kautta ja yksi samaan aikaan Ålandstidningenin Ahvenanmaalla järjestämästä kuvakilpailusta. Ahvenanmaa julkaisee kaksi postimerkkiä Åland-tekstillä, yhden molemmista kuvakilpailuista.Oman postimerkin lisäksi saunakuvakisan palkintoina jaetaan neljälle parhaalle tuotepaketit, jotka sisältävät voittokuvasta tehtyjä postimerkkejä sekä Niken mustan urheilukassin.

 

Lue lisää kilpailusta: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001193332.html.


Paras kesä Suomessa - 31.7.2016 asti

Jaa kesäkuvasi ja voita hotelliviikonloppu koko perheelle! Voit voittaa upeita palkintoja myös tykkäämällä suosikkikuvastasi. Lisäksi arvomme joka viikko ifolor-tuotepalkintoja eri kategorioista viikkoteeman mukaan.

 

Pääpalkintona on 300 euron arvoinen hotelliviikonloppu koko perheelle, joka arvotaan kaikkien kuvansa jakaneiden kesken. Lisäksi arvotaan ifolorin lahjakortteja.

 

Osallistuminen tapahtuu osoitteessa http://kuvakisa.ifolor.fi tai Instagramissa jakamalla kuvan kahdella tunnisteella: #ifolorkuvakisa sekä yksi näistä teemoista #kesäpaikka, #lemmikkikuva, #mökkiasu, #kesäpuuha tai #parastakesässä. Osallistuminen Instagramissa edellyttää julkista käyttäjätiliä. Kampanjaan voi osallistua useammalla kuvalla.

 

Lue lisää kilpailusta: http://kuvakisa.ifolor.fi


Nikon Photo Contest 2016–2017 | 27.2.2017 asti

Nikon Photo Contest 2016–2017 -kilpailun osallistumisaika on 17.10.2016–27.2.2017. Osallistua voi valokuva- ja videokategorioihin.

 

Lisää tietoa valokuvakilpailusta http://www.nikon-photocontest.com/en/.


Esteitä vai ei? | 30.9.2016 asti

Haluaisitko nostaa ihmisten tietoon esteettömyyden ja saavutettavuuden tärkeyden? Tiedätkö Turussa tai lähiympäristössä paikkoja, joiden esteettömyydessä ja saavutettavuudessa olisi parannettavaa?

Haluaisitko näyttää sellaisia paikkoja, joissa esteettömyys ja saavutettavuus onesimerkillisesti toteutettu? Onko valokuvaaminen sinulle sydäntä lähellä ja haluaisit esitellä taitojasi myös muille?

 

Valokuvakilpailun kohdealue on rajattu Turun seutuun. Turun lisäksi myös ympäristökunnat ovat hyviä kuvauskohteita.

 

Valokuvakilpailuun voi osallistua 30.9. klo.16.00 asti. Kilpailussa on valokuvaamisesta kiinnostuneelle hienoja palkintoja eli lahjakortteja valokuvausliikkeeseen.

 

Lisää tietoa kilpailusta https://www.facebook.com/kuvakisa.


Työn kuvia | 31.12.2016 asti

 

Kilpailuun toivotaan kuvia ja videoita aidoista tilanteista Helsingissä tapahtuvasta työstä mihin vuorokauden aikaan tahansa.

 

Kilpailuaika on 1.10.2016–31.12.2016. Kuvan tulee olla otettu vuoden 2016 aikana. Kilpailuun voi osallistua enintään viidellä kuvalla. Kuva ei saa olla aiemmin julkaistu, ja kuvaajalla on oltava siihen täydet oikeudet. Kuvattavilta ja kuvauspaikalta on tarvittaessa pyydettävä lupa.

 

Lue lisää kilpailusta http://www.tyonkuvia.fi.


Live For The Story | 28.6.2017 asti

 

Osallistu Instagram-kilpailuun ja kerro meille kesäinen tarinasi. Parhaan tarinan kertoja voittaa maailmanympärimatkan, jolla kesä jatkuu koko vuoden.

 

Kilpailuaika jatkuu 28.6.2017 asti. Voit osallistua kilpailuun jakamalla kuvan ja tarinan (enintään 50 sanaa) Instagramissa hashtagilla #LiveForTheStory @canonnordic.

Kilpalun verkkosivu http://www.canon.fi/live-for-the-story/?px_source_interaction=hphero.


Flying nature -kilpailu | 3.3.2017 asti

 

Flying nature -kilpailu 3.3.2017 asti. Aiheena on lentävä luonto. Ilmassa liitää voivat lintujen lisäksi muutkin eläimet, kunhan ne tosiaan ovat ilmatilassa ja luontaisessa ympäristössään.

 

Voittajat saavat 10 miljoonaa katsojaa sekä 200 euron arvoisen taulun.

 

Lue lisää kilpailusta http://finnfoto.fi/kilpailu/saannot/.


Hasselblad Masters 2018 | 10.6.2017 asti

 

Ukkonen. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Hasselblad Masters 2018, aikaa osallistua 10.6.2017 asti. Kisassa 11 luokkaa ja voittajat saavat palkinnoksi keskikoon Hasselblad-kameran. Kuvat julkaistaan myös Hasselblad Masters -kirjassa.

Lue lisää kilpailusta http://www.hasselblad.com/inspiration/masters/masters-2018.


Kaunis Päijät-Häme-valokuvakisa | 30.9.2017 asti

 

Maisema Saanatunturilta. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Kaunis Päijät-Häme -valokuvakisassa etsitään kauniita, kuvaajalleen merkityksellisiä luontokohteita Päijät-Hämeestä. Valokuvakisa on päijäthämäläisille amatöörivalokuvaajille suunnattu kilpailu, joka on käynnissä helmikuun alusta syyskuun loppuun. Valokuvista 13 parasta pääsee seuraavan Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n (PHJ) julkaiseman Lokki-seinäkalenterin kuvitukseksi. Kisaan voi osallistua osoitteessa kaunispäijäthäme.fi

 

- Kaunis Päijät-Häme -valokuvakisalla haluamme tuoda esille, miten kaunis, puhdas ja ainutlaatuinen Päijät-Hämeen luonto on. Ja me kaikki varmasti toivomme, että se säilyy sellaisena. Ympäristöään voi arvostaa pienillä arjen teoilla, kuten jätteiden paremmalla lajittelulla, kertoo Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n viestintäkoordinaattori Hanna Bergman.

 

-Julkaisimme alkuvuonna tästä aiheesta videon, joka löytyy YouTubesta hakusanalla Kaunis Päijät-Häme. Toivomme, että kuvakisaan saadaan runsaasti osallistujia.

 

-Kotona tehty lajittelu on kaikkein tärkeintä arvokkaiden raaka-aineiden saamiseksi kiertoon mahdollisimman hyvin. Me Päijät-Hämeen Jätehuollossa sitten täydennämme kotona tehtyä lajittelua asianmukaisella jätteenkäsittelyllä. Pidetään yhdessä Päijät-Häme kauniina!

 

Valokuvakisan voittaneet kuvat julkistetaan vuoden 2018 Lokki-seinäkalenterissa ja palkitaan lahjakortilla. Tämän lisäksi yleisö saa lokakuussa äänestää kaikista kisaan osallistuneista kuvista omaa suosikkiaan. Myös yleisön suosikki palkitaan.

 

Valokuvakisaan voi osallistua osoitteessa kaunispäijäthäme.fi

 

Kaunis Päijät-Häme –video on katsottavissa YouTubesta: https://www.youtube.com/watch?v=a3LwzqL3wHg

 


Kuvaa Seurasaaren luontoa | 15.9.2017 asti

 

Kevät
 
Osallistu kisaan kuvilla jotka on otettu kilpailuaikana ja jotka ovat aiemmin julkaisemattomia. Kilpailu on suunnattu harrastajavalokuvaajille ja kukin kuvaaja voi osallistua kilpailuun kolmella valokuvalla. Muistathan kunnioittaa luontoa ja jättää pesivät eläimet rauhaan kuvatessasi. Lähetä kuva/kuvat Instagramiin aihetunnuksella #seurasaarenluontoa.

 

Pääpalkintona on vaativiin olosuhteisiin tehty Nikon Monarch -kiikari Telefotolta. Lisäksi jaossa on kolme Museokorttia alkukesän (15.5.–30.6.), keskikesän (1.7.–13.8.) ja syyskesän (14.8.–15.9.) tykätyimmälle valokuvalle. Kilpailun järjestävät Seurasaaren ystävät ja Seurasaarisäätiö.


Sony Photography Awards | 11.2.2018

Apilat kesäillassa

 

Kansainvälisen kilpailun, Sony World Photography Awardsin ilmoittautuminen on alkanut ja se jatkuu 11.1.2018 asti.

 

Kisassa on kategoriat ammattilaisille, nuorille ja opiskelijoille sekä avoin sarja. Kategoriat sulkeutuvat eri aikoina, ensimmäiset vuoden 2017 lopulla.

 

Palkintoina on Sonyn valokuvakalustoa sekä paikka valokuvanäyttelyssä. Vuoden valokuvaajan tittelin saa 25 000 USD ja avoimen kategorian voittaja saa 5000 USD.


Lähetä kuvasi 100 vuoden päähän | 14.1.2018 asti

Polku Saanalle. Valokuvaaaja: Markus Kauppinen

 

Minkä kuvan Suomesta haluaisit lähettää 100 vuoden päähän? Kansallismuseossa on esillä Julkinen ja kätketty Suomi -näyttely. Näyttelyyn liittyen Kansallismuseo kerää kuvia nyky-Suomesta.

 

  1. Ota kuva, jonka haluaisit lähettää vuoteen 2117.
  2. Lataa kuvasi Instagramiin ja lisää kuvatekstiin tunniste #Finland2117.
  3. Kuvasi ilmestyy Julkinen ja kätketty Suomi -valokuvanäyttelyn installaatioon Kansallismuseossa. Näyttely on auki 14.1.2018 asti.

 

Ohjeet kisaan löytyvät osoitteesta http://www.kansallismuseo.fi/fi/File/3270/km-finland2117-opaste.pdf.


Vuoden luontokuva 2018 | 31.1.2018 asti

Lude. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n 38. Vuoden Luontokuva -kilpailu välittää katsojille tuoreita näköaloja suomalaiseen luontoon. Luontokuvaajien kokemista elämyksistä, yllätyksistä ja oivalluksista kumpuava palkittujen kuvien kokonaisuus kertoo luontomme moni-ilmeisyydestä – sen karuudesta ja yltäkylläisyydestä.

 

Menestyminen Vuoden Luontokuva -kilpailussa on suomalaisen luontokuvaajan haave. Ammattilaisten lisäksi palkintosijoille ovat nousseet myös monet harrastajakuvaajat – pysäyttävä kuva on aina monien tekijöiden summa: valokuvaamisen taitoa, luonnon tuntemusta – ja onnea.

 

Osallistuminen on helppoa

  1. Valitse parhaat luontokuvasi.Voit lähettää 15 kuvaa/sarja, yhteensä enintään 30 kuvaa.
  2. Muuta kuva oikeaan kokoon: kuvan pitkän sivun pituus 1920 pikseliä.
  3. Rekisteröidy lataussivulle www.vuodenluontokuva.fi/lataus ja seuraa ohjeita. Kilpailukuvien lataussivut avataan 1.1.2018.
  4. Maksa osallistumismaksu. Jos et ole vielä jäsen, harkitse liittymistä. Jäsenelle osallistuminen on edullisempaa.