Käynnissä olevat valokuvauskilpailut

Valokuvaus on erittäin suosittua ja sen johdosta kaiken aikaa on käynnissä paljon erilaisia valokuvakilpailuja. Täältä löydät osan niistä.

 

Jos listalta puuttuu jokin valokuvakilpailu niin voit ilmoittaa siitä minulle yhteystiedot sivun kautta.

 

Lähetä kuvasi 100 vuoden päähän | 14.1.2018 asti

Polku Saanalle. Valokuvaaaja: Markus Kauppinen

 

Minkä kuvan Suomesta haluaisit lähettää 100 vuoden päähän? Kansallismuseossa on esillä Julkinen ja kätketty Suomi -näyttely. Näyttelyyn liittyen Kansallismuseo kerää kuvia nyky-Suomesta.

 

  1. Ota kuva, jonka haluaisit lähettää vuoteen 2117.
  2. Lataa kuvasi Instagramiin ja lisää kuvatekstiin tunniste #Finland2117.
  3. Kuvasi ilmestyy Julkinen ja kätketty Suomi -valokuvanäyttelyn installaatioon Kansallismuseossa. Näyttely on auki 14.1.2018 asti.

 

Ohjeet kisaan löytyvät osoitteesta http://www.kansallismuseo.fi/fi/File/3270/km-finland2117-opaste.pdf.


Vuoden luontokuva 2018 | 31.1.2018 asti

Lude. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n 38. Vuoden Luontokuva -kilpailu välittää katsojille tuoreita näköaloja suomalaiseen luontoon. Luontokuvaajien kokemista elämyksistä, yllätyksistä ja oivalluksista kumpuava palkittujen kuvien kokonaisuus kertoo luontomme moni-ilmeisyydestä – sen karuudesta ja yltäkylläisyydestä.

 

Menestyminen Vuoden Luontokuva -kilpailussa on suomalaisen luontokuvaajan haave. Ammattilaisten lisäksi palkintosijoille ovat nousseet myös monet harrastajakuvaajat – pysäyttävä kuva on aina monien tekijöiden summa: valokuvaamisen taitoa, luonnon tuntemusta – ja onnea.

 

Osallistuminen on helppoa

  1. Valitse parhaat luontokuvasi.Voit lähettää 15 kuvaa/sarja, yhteensä enintään 30 kuvaa.
  2. Muuta kuva oikeaan kokoon: kuvan pitkän sivun pituus 1920 pikseliä.
  3. Rekisteröidy lataussivulle www.vuodenluontokuva.fi/lataus ja seuraa ohjeita. Kilpailukuvien lataussivut avataan 1.1.2018.
  4. Maksa osallistumismaksu. Jos et ole vielä jäsen, harkitse liittymistä. Jäsenelle osallistuminen on edullisempaa.


Sony Photography Awards | 11.2.2018

Apilat kesäillassa

 

Kansainvälisen kilpailun, Sony World Photography Awardsin ilmoittautuminen on alkanut ja se jatkuu 11.1.2018 asti.

 

Kisassa on kategoriat ammattilaisille, nuorille ja opiskelijoille sekä avoin sarja. Kategoriat sulkeutuvat eri aikoina, ensimmäiset vuoden 2017 lopulla.

 

Palkintoina on Sonyn valokuvakalustoa sekä paikka valokuvanäyttelyssä. Vuoden valokuvaajan tittelin saa 25 000 USD ja avoimen kategorian voittaja saa 5000 USD.


Tunnekuva kalastuksesta - valokuvakilpailu | 30.6.2018 asti

Kukkolankoski. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Kalakuvissa esiintyy tyypillisimmillään kalastaja ja kala, ympäristö ja kala tai vain kala. Tässä valokuvauskilpailussa etsimme tunteiden välittymistä kalastuskuvissa. Tunteitahan on monenlaisia: iloa, onnea, innostuneisuutta, jännittyneisyyttä, rauhallisuutta, toivottomuutta, pettymystä, hätääntymistä, väsymystä, kiitollisuutta ja esimerkiksi tyytyväisyyttä...

 

Kilpailuun voi osallistua kahdella kuvalla. Kilpailu on avoin kaikille 6-28-vuotiaille. Kilpailussa kuvamanipulaatio on kielletty, sillä mitään elementtejä ei kuvasta saa poistaa eikä siihen lisätä. Vain normaali käsittely: rajaus, kontrastin ja värien maltillinen säätö sekä terävöitys sallitaan. Kuvan mukana täytyy olla tieto kuvan tunnetilasta, ottoaika ja kuvaajan yhteystiedot.

 
Tarvitsemme myös tiedon kuvaajan syntymäajasta. Osallistumalla kilpailuun luovutat valokuvan käyttöoikeudet Kuopion 4h-yhdistykselle. Kuvissa olevilta ihmisiltä tulee olla lupa, että heistä otettu kuva voidaan julkaista.

Kilpailuaika
1.1.- 30.6.2018


Kilpailusarjat
1. 6-10-vuotiaat
2. 11-15-vuotiaat
3. 16-19-vuotiaat
4. 20-28-vuotiaat

Kaikkien sarjojen kolme parasta valokuvaa palkitaan 100 euron palkinnolla. Erityisen onnistuneiden otokset raati voi palkita 200 - 300 euron erityispalkinnoilla. Voittajat valitsee raati, johon kuuluu kaksi 4h-nuorta, Siilinjärven valokuvakerhon edustaja, kalastuksen ammattilainen ja taiteilija.


Lähetä 1–2 valokuvaa JPG-muodossa alkuperäisessä koossa 1.7.2018 mennessä sähköpostilla 4hkalakerho@gmail.com. Lisätietoja kilpailusta saa Eijalta p.044-2076101. Kilpailun voittajat julkistetaan lauantaina 8.9.2018 Kalaryssäys - kalamarkkinoilla Kuopion satamassa.


DIGIKUVA-lehden lukijagalleria

 

Revontulet. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Jokaisessa Digikuvan numerossa valitaan Kuukauden kuva, jonka ottaja voittaa itselleen hienon palkinnon ja saa samalla nimensä lehteen. Lataa kuva tälle sivulle. Kerro myös kuvan ottopaikka, tekniset ominaisuudet sekä se, miten käsittelit kuvaa. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

Lisää tietoa kilpailusta: http://digi-kuva.fi/kilpailut/valokuvauskilpailu/lukijagalleria.